Fenskær Efterskole er en prøvefri, musisk-praktisk efterskole, der er geografisk placeret i Nørre Nissum, Lemvig i det nordlige Vestjylland. På Fenskær Efterskole har eleverne mulighed for at skabe deres egen linje, og på den måde sammensætte deres helt eget efterskoleår.

Målgruppen for Fenskær Efterskole er sentudviklede unge og/eller unge, der i deres skoleforløb har modtaget specialundervisning. En del af de unge på Fenskær Efterskole har forskellige diagnoser, men fælles for samtlige elever er, at de så vidt muligt er selvhjulpne, så de socialt kan fungere i et elevfællesskab uden konstant at komme i konflikt.

Kontaktoplysninger

Fenskær Efterskole
Kollegievej 5b,
Nr.Nissum,
7620 Lemvig

Tlf. 97891177
Mail: post@fenskaer.dk

Hvorfor vælge Fenskær Efterskole?

På Fenskær Efterskole bygger undervisningen, samværet og arbejdet på respekt for den enkelte og dennes ret til alsidig udvikling i et forpligtende fællesskab. Undervisningen på Fenskær Efterskole er planlagt ud fra en praktisk-musisk vinkel, og der er kun få obligatoriske og boglige fag.

Skoleåret på Fenskær Efterskole er opdelt i fire perioder, hvor eleverne hver især selv sammensætter hver periodes skema ud fra de værksteds- og valgfagshold, der tilbydes i den pågældende periode. Hverdagen på Fenskær Efterskole er præget af struktur, da de unge modtager undervisning til sen eftermiddag og aften.

Eleverne bor sammen i drenge- og pigehuse med 11 personer i hvert. Til hvert hus er der tilknyttet to kontaktlærere, der fungerer som primærlærere og kontaktpersoner for eleverne. En del af skolens undervisning foregår i disse huse, hvor der blandt andet undervises i almendannende fag samt i botræning.

Links

Website: www.fenskaer.dk

Fenskær Efterskole blog

Fenskær Efterskole forældreblog

Fenskær Efterskole TV på Youtube

Fenskær Efterskole TV på Vimeo

Fenskær Efterskole billeder på Google+

Fenskær Efterskole billeder på Flickr

Wikipedia: www.da.wikipedia.org/wiki/Fenskær_efterskole

Google+: plus.google.com/+FenskærEfterskoleLemvig

Facebook: www.facebook.com/fenskaer

Twitter: www.twitter.com/fenskaer

Instagram: www.instagram.com/fenskaerefterskole

Slideshare: www.slideshare.net/FenskaerEfterskole

Twitter: www.twitter.com/fenskaer

Tættere bånd og stærke fællesskaber for eleverne på Fenskær Efterskole

De unge på Fenskær Efterskole bruger ofte weekenderne uden for efterskolens område. De tager hjem til familien eller ser gamle venner fra barndomsområdet, men nogle gange er der blive-weekender for alle eleverne. I september måned blev der afholdt en blive-weekend på Fenskær Efterskole, hvor forældre og andre familiemedlemmer var inviteret til sjov, spas og samtale. Kaffe og kage stod klar på velkomstbordet, og alle kunne smage løs på de søde sager. Der arrangeres altid underholdning til elever og besøgende, så hygge og glæde kan sprede sig gennem efterskolen. I denne omgang gæstede den lokalopvoksede Marie Vilsbøll Fenskær Efterskole

Siden barnsben har Marie sunget og spillet musik, og hun stillede sig derfor op på scenen foran publikum med selvtillid og gav en fantastisk optræden med sang og guitarspil.

Maries søster er lærer på Fenskær Efterskole, og hun – sammen med resten af lærerstaben – var meget glad for mini-koncerten. Det samme var elever og forældre, der sammen fik muligheden for at hygge og nyde hinandens selskab. Der var flere af forældrene, der faldt i snak og delte erfaringer og sjove historier fra den gang de gik på Efterskole.

Produktive og tillidsskabende samtaler på Fenskær Efterskole

Efter koncerten var der tid til forældresamtaler, hvor der blev snakket om skoleopstarten og næste skoleårs organisering. Mange elever udtrykte ønske om at fortsætte på efterskolen, og nogle luftede tanker om at prøve udslusningsafdelingen.

Der blev også holdt individuelle samtaler, hvor elever, forældre og undervisere kan snakke om private emner og tage følsomme spørgsmål op. Det er Fenskær Efterskoles erfaring at blive-weekender skaber et tættere bånd mellem forældre, elever og efterskolen, da man snakker om de svære ting, man ofte gemmer væk i hverdagen.

På Fenskær Efterskole skal der nemlig være plads til alle. Vi mener, at den menneskelige ressource er den største i vores samfund, og derfor skaber vi et fællesskab på Fenskær Efterskole, hvor alle kan dyrke deres egne interesser og hobbyer – sammen med andre unge.

Hvorfor tage på efterskole?

Der findes mange grunde til, hvorfor du skal tage på efterskole, især Fenskær Efterskole. Først og fremmest lærer du rigtig mange nye mennesker at kende – både drenge, piger og undervisere. Der er mange muligheder for at finde nye tætte venner, der har samme interesser som dig, samme udfordringer eller tanker om livet. Og netop fordi man bruger så meget tid sammen, som man gør på en efterskole, så danner man dybe venskaber, der kan vare for livet. Fenskær Efterskole har mange tidligere elever, der fortsat er venner – også selvom de bor i hver sin ende af landet.

Og netop venner og venskaber er en stor del af et efterskoleophold, kan Fenskær Efterskole berette. I starten kan det være svært at forlade sine trygge rammer og venner fra barndomsområdet. Men netop distancen gør, at man finder ud af, hvem der er ens rigtige venner – og hvem man kan klare sig uden. Rigtige venner holder kontakten over chat, sociale profiler eller gammeldags breve. Og når man kommer hjem, er de nogle af de første, du ser, både fordi du og dine barndomsvenner ønsker det. Fenskær Efterskole har mange elever, der holder kontakten til deres barndomsvenner.

Venner, både nye og gamle, kan hjælpe én med at forstå sig selv bedre. Men et efterskoleophold, f.eks. på Fenskær Efterskole fokusere på dig og kun dig! Du bryder dine egne grænser, møder mennesker med andre baggrunde og prøver ting, du aldrig ville have oplevet, hvis du ikke var taget afsted. På Fenskær Efterskole tager eleverne ofte på ture i lokalområdet, koncerter eller vandreture, hvor man prøver sig selv af. Der er med garanti et hav af oplevelser, du ikke troede, du ville (eller kunne).

Den personlige udvikling er en stor del af et efterskoleophold. Ikke kun lærer du nye mennesker og dig selv bedre at kende, men du udvikler også eftertragtede egenskaber som f.eks. rummelighed; en egenskab, der dyrkes meget på Fenskær Efterskole. På efterskoler – og det inkluderer også Fenskær Efterskole – er der meget ansvar på ens egne skuldre. Det betyder, at man selv skal sørge for mad, vasketøj og rengøring. Pligter, der ofte ikke er sjove. Men når man udfører dem sammen med andre med forskellige baggrunde, bliver pligterne til oplevelser, og man lærer rummelighed i mange aspekter af ens liv, både ift. andre mennesker og en selv.

Et ophold på en efterskole, som Fenskær Efterskole, er ofte en mulighed, man ikke får igen. Eleverne er typisk mellem 15-20 år, og det er derfor en begrænset tidsperiode, man kan opleve alt det fantastiske ved at være på en efterskole.

Det er desværre ikke alle børn, der får mulighed for at komme på et dejligt efterskoleophold. Nogle mangler helt basal omsorg, som opholdssteder som Holmegaardshuset sørger for.