Try Medics

Det danske firma Try Medics har specialiseret sig i at udbyde praktikophold på hospitaler i udlandet. Et af de deltagende hospitaler er Mbarara Regional Referral Hospital i Uganda. Mbarara er en by 266 kilometer fra hovedstaden Kampala i den sydvestlige del af Uganda og er hovedstad i distriktet af samme navn.

Mbarara er ikke et sted, som mange uden for Uganda kender til og byen ser ikke mange turister, men alligevel har Try Medics valgt at etablere en af sine destinationer i netop Mbarara. “Vi kendte ikke selv til Mbarara, men nogle af vores venner fra Uganda, gjorde os opmærksomme på området og hospitalet, og det viste sig, at være et godt valg”, udtaler Oliver Andersen medstifter af Try Medics sig.

“Mbarara Regional Referral Hospital er associeret med det medicinske fakultet på Mbarara Universitetet og fungerer som undervisningshospital for de medicinske studerende. Hospitalet har meget engageret personale, som har en stor forståelse for de udfordringer, som et hospital i Uganda har, og personalet er passionerede omkring at videreformidle deres viden og indsigt.”

“Try Medics har en mission om at udvide unges perspektiv på global sundhedspleje og skabe rammen for positive tværkulturelle relationer indenfor det medicinske felt. Dette var noget, som havde stor genklang hos hospitalets ledelse og vi blev fra starten mødt med stor interesse og positiv feedback”, fortæller Oliver videre. “Hospitalet har stor erfaring i at undervise og havde fra starten mange forslag til, hvordan praktikforløbet skulle organiseres og til hvordan udbyttet for vores deltagere kunne blive bedst muligt”

Kontaktoplysninger

Try Medics ApS
Norgesvej 6b
2800 Kgs. Lyngby

info@trymedics.com
+45 50 94 91 48

Uganda ukendt og farligt!

Uganda som destination viste sig, at byde på lidt af en udfordring for Try Medics.

“Når folk i  Danmark tænker på en rejse til Afrika, er det forholdsvist sjældent, at Uganda er med på listen over mulige destinationer. Uganda er for mange lidt ukendt og forbindes ofte med filmen ‘Last king of Scotland` og Idi Amin. Vi har fået spørgsmål, om hvorvidt Idi Amin stadig var en faktor i Uganda, og det selvom, det er snart 16 år siden, han døde og mere end tredive år siden, han var ved magten”, fortæller Oliver Andersen.

“Uganda har som mange andre lande i Afrika og i resten af verdenen områder, hvor man skal udvise mere forsigtighed og agtpågivenhed, men vi oplever generelt landet som trygt og sikkert at rejse i. Mbarara er en universitetsby og befolkningen er meget imødekommende og åbne overfor de fremmede, som besøger området”.

“Vores program manager i Uganda beskrev det på et tidspunkt meget rammende”, siger Oliver.

“A conclusion often drawn about Africa is that it holds a homogenous people with the same culture and is widely referred to as a single state. This could not be further from the truth illustrated very clearly in Uganda’s population. Uganda stands as one of the most ethnically diverse countries in the world being home to over 40 indigenous ethnic groups, each of which have their own culture, language and customs. This is one of the most beautiful things about this country and only lends itself to the nation’s appeal as a tourist destination.”

Efterhånden, som mange rejsende er kommet hjem med positive historier om deres ophold i Mbarara og oplevelser i Uganda er det blevet lettere for Try Medics at markedsføre landet, som en mulig destination. “Det hjælper, når vi kan referere interesserede til andre unge, som allerede har været afsted. De tidligere rejsende er gode ambassadører for et praktikophold i Mbarara”, forklarer Oliver.

En tidligere rejsende skrev blandt andet på Try Medics Facebookside.”

“Som præ-medicin studerende i Uganda får du en helt unik oplevelse. Du følger de sødeste læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale, samtidig møder du de lokale i området og ser landets frodige og smukke natur”.

Mødet med den lokale befolkning

Når man går en tur i Mbarara møder man ikke andre turister. Mbarara er ikke en turist destination, men destinationen er ifølge Oliver god at være turist i. “Befolkningen møder dig med venlighed og oprigtig interesse, og man får en autentisk oplevelse af den lokale kultur, hvor butikker og markeder ikke er tilpasset en turistindustri, men den lokale befolkning”. En tidligere rejsende skriver i sit blogindlæg på Try Medics blog.

“Det virkelig specielle ved denne rejse er, at man bliver placeret midt i den Ugandiske kultur. Ingen turister, ingen overfladiske kæmpe hoteller, ingen store internationale restauranter – blot et rent og råt Uganda. Noget af det jeg har bidt mest mærke i her i dette land, og som har gjort mest indtryk på mig, er uden tvivl gæstfriheden og det åbne folk, man møder. Stort set alle smiler og siger pænt goddag til én på gaden, og man kommer let i snak med befolkningen. På en lille spontan gåtur i lokalområdet mødte jeg og nogle andre fra gruppen vores gode ven Hr. Nelson. Vi kom hurtigt i snak med ham, og efterfølgende mødte vi hans familie samt blev budt ind i hans fine lille hus. Han viste os rundt i området, fortalte en masse spændende om samfundet, og hans gæstfrihed og venlighed var helt ekstraordinær.”

En ofte overset detalje ved Uganda er, at landet er multilingualt uden et fælles hovedsprog og meget kommunikation i Uganda foregår derfor på engelsk. Behersker man det engelske sprog, er det derfor nemt at begå sig og kommunikere med lokalbefolkningen.

“Den lokale interesse for os, som en udenlandsk organisation er stor, og vi har etableret samarbejde med en række lokale foreninger, skoler og sportsklubber omkring aktiviteter uden for hospitalspraktikken. Det spænder vidt helt fra Volleyball kampe mod lokale skolehold, til deltagelse i søndags kirke med sang og musik”, fortæller Oliver.

Afrikas Perle

Siden 1900-tallet, har Uganda været kendt som  “The Pearl of Africa” grundet landets frodige natur og store biodiversitet. Landet har flere nationalparker og er et af de eneste lande i Afrika, som er hjem til bjerggorilla familier. Yderligere løber floden Nilen, der har udspring fra Lake Victoria igennem Uganda. Turister tager oftest til Uganda for at opleve landets natur og mange naturoplevelser bliver udbudt af lokale selskaber.

For Try Medics, er det vigtigt at give deres rejsende muligheden for at opleve landets natur og kultur i fritiden rundt om deres hospitalspraktik i Mbarara.

“Uganda byder på mange spændende og sjove oplevelser såsom riverrafting på floden Nilen, safari i et af landets nationalparker, besøge dens dynamiske hovedby Kampala m.m. Vi gør meget i, at give vores rejsende mulighed for at opleve disse i fritiden rundt om praktikken på universitetshospitalet i Mbarara. Blandt andet inkluderer vi en safaritur henover en weekend i rejsen” fortæller Oliver Andersen.

Læs mere om eller følg Try Medics

trymedics.dk
Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter
YouTube kanal