Wellvita

wellvita

Wellvita leverer kvalitetsprodukter, der forbedrer livskvaliteten. Jo ældre man bliver, jo mere hjælp har kroppen brug for til at holde sig i topform. Wellvitas produkter er udviklet specifikt til personer, der lider af smerter eller ømhed, som er kommet med alderen. Det var i hvert fald sådan det hele startede. Men nu er Wellvita til gavn for alle, der gerne vil benytte sig af naturens egne produkter til at få et bedre liv. Wellvita bruger kun naturmedicin og helseprodukter, der kan findes i naturens egen baghave. Og med over 30-års forskning på området, er Wellvita et af de mest anerkendte producenter inden for markedet.

Kontaktoplysninger

Energivej 4
82 30 30 40
kundeservice@wellvita.dk

Produkter fra Wellvita

Nogle af de bedste produkter på markedet bliver leveret af Wellvita. Virksomheden har over 30 års erfaring i branchen, og den bliver ved med at udvikle nye produkter. Her er nogle af de mest populære i øjeblikket.

Revadol

Revadol er et af Wellvitas mest solgte produkter på markedet. Kort fortalt lindrer det smerter og ømhed i leddene hos personer, der har slidgigt. Og for mange ældre mennesker er det et stort problem, de lever med dag ud og dag ind. Revadol er teknisk set et lægemiddel men startede ud som et kosttilskud til at behandle slidgigt hos dyr, nærmere bestemt heste. I 2003 blev kosttilskuddet ændret til et decidereret lægemiddel af Lægemiddelstyrelsen, og det blev derfor godkendt til at lindre smerte hos mennesker.

Produktet indeholder blandt andet rejeskaller, der indeholder Glucosamin, som medvirker til færre smerter hos personer, der lider af slidgigt.

Flere undersøgelser peger på, at Revadol fra Wellvita allerede virker efter fire til otte uger, hvis man indtager tre tabletter hver dag.

Tempozil

Jo ældre man bliver, jo sværere har kroppen ved at transportere blodet ordentligt rundt i hele systemet. Blodomløbet får hårdere vilkår, og det går ud over hukommelsen, synet og hørelsen. Men Tempozil, som er udviklet af Wellvita, og som har gode anmeldelser, hjælper kroppen til bedre at transportere blodet rundt i alle de små blodkar.

Tempozin er blandt andet bygget op over ekstrakt fra ginkgo biloba. Ginkgo Biloba har en ekstrem god påvirkning af blodcirkulationen, og det sikrer, at blodet løber rundt til alle de små blodkar, der har en indvirkning på hukommelse, syn og hørelse. Produktet fungerer ved, at man løbende kan mærke en forskel. Det er ikke sådan, at man vågner på den ene dag og føler sig 10 år yngre, men man mærker gradvist en forbedring på flere af kroppens parametre.

En af de helt store fortalere for Wellvita er Erik Brandt, der bruger naturmidlet dagligt. Han fortæller ved flere lejligheder, hvordan Tempozin har hjulpet ham til en bedre hukommelse, og hvordan produktet er en vigtig del af hans hverdag.

Venolet

Venolet er et andet produkt, der hjælper til bedre blodomløb. Og Venolet er især godt til kvinder, der oplever tunge og ubevægelige ben. Ofte er det blodkarrene og venerne, der er problemer med, og det kan være en meget ubehagelig oplevelse. Undersøgelser indikerer også, at personer, hvis forældre har haft problemer med benene, selv får det i løbet af livet. Gravide og overvægtige personer er også i farezonen.

Venerne i kroppen er blodårer, som transporterer blodet rundt i kroppen. Men jo ældre man bliver, jo større er risikoen for, at venerne bliver ”slappe” og ikke kan udføre arbejdet på samme måde, som da man var ung. Det kan give store hævelser og smerte i benene. Venolet modvirker denne udvikling, og bidrager til, at venerne kan fortsætte med at transportere blodet ordentlig rundt i kroppen.

En af de ”hemmelige” ingredienser i Wellvitas Venolet er rødvinsblade og –kerner. Ekstrakt herfra bidrager til, at venerne opretholder sin funktionsdygtighed, og man undgår derfor nemmere at få hævede ben med smerter til følge.

Fibramin

Fibramin hjælper dig til at tabe vægt. Og det lyder måske meget simpelt, men det er det også med Fibramin, som er udviklet af Wellvita. En af hemmelighederne bag dette unikke produkt er konjakrod, som er en fiberplante, og som hjælper dig med at spise mindre. Produktet kommer i tabletform, men så snart det er indtaget og befinder sig i mavesækken, svulmer tabletterne op til hele 200 gange større end oprindeligt. Det giver en naturlig mæthedsfornemmelse, og du vil derfor spise mindre i løbet af dagen. Og når man spiser mindre, end hvad man forbrænder, ja, så taber man overskydende vægt. Det er en naturlig og ikke-indgrebsmæssig slankekur, der trygt og sikkert bidrager til et øget vægttab.

Fibramin, som er et af de mest populære produkter hos Wellvita, skal indtages tre gange hver dag. Du tager to tabletter med et stort glas vand hver gang. Vandet vil bidrage til, at tabletterne svulmer ordentlig op i mavesækken.

Produktet er ikke kun godt til at tabe sig – det bidrager også til at holde vægttabet efterfølgende. Mange har nemlig svært ved at fastholde et vægttab, og de tager derfor vægten på igen de efterfølgende måneder. Men ved at fortsætte med at tage Fibramin kan man fastholde sit vægttab, og man minimere risikoen for at overspise ved store måltider.

Calmixin

Mange danskere lider desværre af søvnmangel. Flere undersøgelser peger på, at søvnmangel bidrager til stress, øget irritation og mindre overskud i hverdagen. Det er en tilstand, der ikke kun påvirker en selv, men ens omgivelser bliver også berørt. Derfor er det vigtigt at prioritere søvnen hver eneste dag. Hos Wellvita kender de alt til problemet, og derfor har de udviklet Calmixin, der med sine naturingredienser bidrager til en sund og naturlig søvnrytme, så du er veludhvilet næste dag.

Calmixin indeholder blandt andet baldrian- og humleekstrakt. Disse to naturingredienser har en positiv indvirkning på nervesystemet, da de beroliger og bringer kroppen i en afslappet tilstand.

Baldrian er egentlig en rod. Roden kommer fra planten Valerie, som i mange år har været kendt for sin positiv indflydelse på søvn. Andre undersøgelser viser også, at planten kan have en afstressende indflydelse – måske som følge af bedre søvn i nattetimerne.

Humle er kendt for mange ting. Det bruges blandt andet i øl, og giver en dejlig smag men fremmer også søvntrangen. Det er det samme i Calmixin fra Wellvita. Sammen med Baldrian får man en unik kombination, der hjælper på søvnmanglen.

Cholemin

Cholemin er udviklet af Wellvita til at holde kolesteroltallet inden for normale værdier. Og for mennesker, der indtager fed mad, kan det være svært at holde tallet inden for grænsen af, hvad der anses som sundt. Fed mad er nemlig med til at sende kolesteroltallet mod skyerne, og det har en generel negativ indflydelse på vores sundhed. Cholemin er en naturlig løsning på problemerne, da det bidrager til at bibeholde et sundt kolesteroltal i blodet.

Cholemin indeholder en masse interessante stoffer fra naturens side af. Et af disse indholdsstoffer er blandt andet rød gær-ris. Rød gær-ris er ganske almindelige ris, der er podet med en speciel svamp. Risen bliver ædt op af svampen på under en måned, og det endelige produkt er små røde riskorn. Undersøgelser viser, at 10 mg af rød gær-ris hver dag hjælper med at bibeholde et sundt kolesteroltal.

Safrosan

Mange mennesker døjer med humørsvinger. Og det er helt naturligt. Vi mennesker oplever op- og nedture, og vores humør plejer at følge med. Men for nogle bliver humørsvingerne for meget og for ekstreme, og det kan ødelægge hverdagen. Især vinteren kan være en hård periode for mange mennesker. Derfor tilbyder Wellvita Safrosan, som hjælper med at undgå følelsesmæssige rutscheture i dagligdagen. Safrosan indeholder stoffer, der går ind på påvirker nervesystemet, så kroppen ikke får følelsesmæssige udsvingninger, men bibeholder en naturlig balance i systemet.

Safrosan er blandt andet bygget op af urten Safrankrokus, der findes mange steder rundt om i middelhavet. Derudover er der også et snært af almindelig safran i, som har en positiv indvirkning på humøret. Man tager en pille dagligt, og efter et par uger vil man opleve et mere positivt indstillet sind og livsbillede.

Virizil

Undersøgelser viser, at op til halvdelen af mænd over fyrre år oplever problemer med erektion. Det er en tilstand, der går ud over mandens selvtillid, men som også kan ødelægge velfungerende parforhold, hvis der ikke bliver gjort noget i tide. Virizil fra Wellvita, som indeholder ginseng, kan afhjælpe erektionsproblemer, og det kan give manden hans selvværd tilbage, hvis han i længere perioder har lidt under manglende rejsning.

Jo ældre mænd bliver, jo lavere bliver deres testosteronniveau. Det kan give fysiske problemer med rejsning som i sidste ende kan manifestere sig som psykiske problemer. ”Er jeg ikke mand? Hvad er min rolle i parforholdet? ” er spørgsmål, mænd ofte stiller sig, hvis de har problemer med sexlivet.

Virizil indeholder ginseng og Zink, som begge er en vigtig komponent i produktet. Ikke kun hjælper de rent fysisk med at forbedre præstationsevnen, men undersøgelser peger på, at flere af indholdsstofferne i tabletterne forbedre den mentale ydeevne. Der er forsket relativt meget i Ginseng, som man mener, har en rigtig god indvirkning på seksuelle udfordringer hos især det mandlige køn. På samme vis hjælper Zink den mandlige krop med at producere testosteron, som bidrager til sexlysten.

Virizil fra Wellvita indeholder også L-Citrullin og L-Arginin, som for mange er to ukendte aminosyrer. Fælles for begge aminosyrer er dog, at de – sammen med zink og ginseng – bidrager til bedre fysisk formåen og mænd.

Revixin

Revixin er et af Wellvitas mest solgte produkter, og det giver dig ekstra energi. Så simpelt kan det siges. Og forskere har fundet ud af, at der er store forskelle på, hvilken type energi, mænd og kvinder skal have for at blive kvikket op. For mænd gælder det om at få en ekstra dosis af magnesium, mens kvinder skal have mere af jern. Grunden til, der er så store forskelle, er, at kvinders hormonelle cyklus giver jernunderskud, mens magnesium mindsker træthed og udmattelse i kroppens muskler. Fælles for begge varianter er dog, at de indeholder B-12 vitamin.

Wellvitas Revixin tager højde for både det fysiske og psykiske aspekt af træthed. Produktet indeholder blandt andet Rosenrod, der har en positiv effekt på hjernens frigørelse af energibidragende stoffer, mens B12 vitamin også er en del af produktet.

Det anbefales at tage 1 tablet hver dag for at mærke den fulde effekt af det energifrigivende Revixin.

Wellvita D-vitamin

Mange mennesker går rundt med et underskud af D-vitamin. Det har Wellvita forsøgt at gøre noget ved. Med Wellvita D-vitamin tager man en tablet hver dag og får dermed sit underskud fjernet i løbet af kort tid.

Solens stråler er med til at få vores hud til at danne D-vitamin. Men for mange ældre mennesker, der sjældent kommer udenfor en dør, kan mangel på solenergi skabe et underskud af D-vitamin. D-vitamin er afgørende for, at kroppen fungerer optimalt og man føler sig godt tilpas.

Når man er i underskud af D-vitamin føler man sig generelt ubehagelig til mode. Man føler, at ens muskler er svage, og man har nogle gange svært ved at gå ordentligt. Man får en såkaldt vrikkegang, som ser ubehagelig og unaturlig ud. Ens knogler er heller ikke lige så modstandsdygtige, hvis man f.eks. falder og slår sig. Der er en større risiko for, at man brækker en knogle, hvis man er i underskud af D-vitamin.

3 gode grunde til at tage D-vitamin fra Wellvita

  • Det gavner dit immunforsvar
  • Det gavner dine knogler
  • Det gavner dine tænder

Gestomax

Døjer du nogle gange med luft i maven? Eller føler du dig unaturlig oppustet i løbet af dagen? Det kan være tegn på, at du lider af maveproblemer, der skaber ubehag i hverdagen. Gestomax fra Wellvita er udviklet for at komme ubehaget i maveregionen til livs.

Mange føler, at luft i maven skaber problemer i hverdagen. Først og fremmest giver oppustethed en følelse af at være større, end man egentligt er, og de fleste føler samtidigt, det er meget ubehageligt at udskille metangas i samvær med andre. Det er især i løbet af dagen, at problemerne bliver værre, og sådan er det ofte, fordi kroppen bearbejder al den mad, vi indtager løbende. En af måderne, man kommer problemet til livs på, er ved at sætte gang i fordøjelsen.

Wellvitas Gestomax indeholder blandt andet Fennikelfrø, kamilleblomst og duftrige blade, der fordrer et sundt tarmsystem og sætter gang i kroppens fordøjelsessystem.  

Fordøjelsessystemet fungerer ved, at man indtager føden via munden og derefter ryger det ned i mavesækken, hvor det bliver nedbrudt. Herefter bevæger det sig ned i tolvfingertarmen og videre til tyndtarmen, hvor kroppen bearbejder indholdet. Til sidst ender det tyktarmen og slutteligt endetarmen inden det forlader kroppen.

Generelt siger man, at en hurtigt fordøjelse er det bedste. Har man en sund livsstil og spiser varieret, så er tommelfingerreglen, at man går på toilettet 1 gang om dagen. Har man ofte forstoppelse, eller går det langsom med at få maden igennem kroppens system kan man med fordel benytte sig af Gestomax.

Mucoforte

Mange kvinder oplever, at deres intime sted bliver mere sart med årene. Det kan skyldes, at østrogenniveauet falder. Hvis det er tilfældet, vil kvinder ofte opleve, at deres slimhinder føles mindre elastiske og tyndere. Mucoforte er udviklet af Wellvita for at imødekomme sådanne problemer for kvinder i eller efter overgangsalderen. Mucoforte indeholder A-vitamin og hørfrøolie, der bidrager til, at slimhinderne genvinder sin fugtighed, og at man derved bliver mindre sart i sine intime områder.

Det tager et par uger, før man kan mærke ændringer i kroppen.

Hvad sker der med kroppen, når man bliver ældre?

Når man bliver ældre, begynder kroppens hud at rynke til, og den mister sin tykkelse og elasticitet. Den bliver også mere tør, da kroppen ikke producerer sved og olier i samme tempo som tidligere. Knoglerne bliver mere synlige, da man producerer mindre fedt, og de bliver også svagere, fordi kroppen ikke optager de samme mængder af calcium og andre næringsstoffer. Kroppen har med andre ord brug for hjælp, for at følge med sindet, der klarer sig fint langt hen ad vejen. Wellvita er sat i verden for at hjælpe disse personer med at forbedre livskvaliteten, når kroppen ikke kan følge med.

Det er faktisk mere eller mindre alt på hele kroppen, der langsomt ændres eller mister sin vitalitet, når man bliver ældre. Her er der seks punkter, der forklarer hvad krop og sind går igennem jo ældre, vi bliver.

  1. Ens tænder bliver mindre følsomme. Og det sker ikke bare, fordi man har færre af dem. Jo længere tid der går, jo mere tandben bygges op mellem tandens yderemalje og selve nerven. Den øgede fortætning gør, at man ikke er lige så følsom i tanden eller de omkringliggende tænder. Wellvitas Kalk D-vitamin afhjælper disse problemer.
  2. Ens hjerne bliver mindre. Når man bliver ældre, begynder enkelte dele i hjernen at skrumpe, og det inkluderer blandt andet forsidebarken og hippocamusen, som er vigtige komponenter i at lære nye ting, huske og planlægge. Flere forskere mener, at hjernen mister 50.000 neuroner hver eneste dag, efter man fylder 30 år. Dog skal man huske, at en gennemsnitlig menneskehjerne indeholder 100 milliarder neuroner. Desuden har flere forskere fundet sammenhænge, der viser, at vores hjerner tilpasser sig jo ældre, vi bliver. Dermed kan selve effekten være langt lavere. Tempozil fra Wellvita er ideelt til at fastholde en sund og god hukommelse.
  3. Man bliver ikke så ofte forkølet. Det er gevinsten ved at have haft utallige forkølelser i løbet af ens barndom og unge voksne liv. Den almindelige dansker har været udsat for så mange bakterier og vira som 40-årig, at ens immunforsvar er godt bygget op.
  4. En smagssans forværres. Når man når en alder omkring de 60 år, så har man gennemsnitligt halvdelen af sin smagsløg tilbage. Det er blandt andet derfor, at mange ældre spiser madvarer, der indeholder store mængder salt, sukker og fedt. De har simpelthen svært ved at blive sanseligt tilfredsstillet af andre madvarer. Det samme gælder hvidløg. Men det er ikke altid, at man selv kan ”dufte” det. Derfor har Wellvita lavet Wellvita Lugtfri Hvidløg, som afhjælper kraftige lugtgener.
  5. Ens hørelse bliver værre. Allerede i 20-års alderen går hørerevnen ned ad bakke for nogle. Men mange kan ”slippe afsted med det”, indtil de når 40-års alderen, hvor flere og flere begynder at høreapparater. Igen kan Tempozil fra Wellvita være løsningen.
  6. Du bliver gladere. Det kan virke underligt, men undersøgelser viser, at jo ældre vi bliver, jo mere tilfredse bliver vi med livet. Det skal anskues som en U-formet kurve: Vi starter generelt barndommen med et positivt mind-set. Vi føler os lykkelige over mange ting og er ikke blevet blottet over for verdenens rædsler og nedture. I vores unge voksne alder bliver det billede dog vendt på hovedet, og vi kæmper med selvtillids- og selvværdsproblemer samt parforhold og arbejde, der skal passe ind i travle tider. Det er perioder, der selvfølgelig også har mange opture, men set over et helt liv er det perioden med flest nedture. Når vi når en alder af 50+ sætter vi mere pris på de små ting i livet – igen. Vi lever i nuet og føler ikke det samme pres udefra, som man gjorde tidligere. Det er blandt andet også derfor, at alderdommen kaldes for ens 2. barndom. Har man alligevel problemer med humøret, skal man overveje om Safrosan fra wellvita kunne være sagen.

Er det farligt?

Der er nogle, der mener, at herbal medicin og naturens egne produkter er til mere skade end gavn. Det er dog ikke tilfældet med Wellvitas produkter. Wellvitas produkter er testet, og der er mange, der har fået glæden tilbage i livet ved at benytte produkterne. Tager du andet medicin fra din læge, anbefaler Wellvita dog, at du konsulterer med lægen, før du indtager naturmedicinprodukter. Der er nemlig en risiko for, at der kan opstå en såkaldt ”Cocktail-effekt”, som modarbejder begge typer medicin. En cocktail-effekt er, når indhold fra et medikament interferer med indsholdstoffer fra et andet og dermed skaber en ukendt effekt. Man ved med andre ord ikke, hvad de forskellige indholdsstoffer fra de to produkter gør ved hinanden, og derfor kan det være ekstremt uhensigtsmæssigt at tage disse på samme tid. I værste tilfælde er det livstruende. Konsulter derfor altid med din læge, hvis du er i tvivl.

Kan man også få naturmedicin til ens kæledyr?

Wellvita gavner ikke kun mennesker, det gavner også vores firbenede, behårede men altid trofaste venner. Wellvita tilbyder også produkter til kældedyr. Katte, hunde og andre husdyr kan nemlig få mange af de samme skavanker som os mennesker senere hen i livet. Wellvitas foretrukne produkt til kæledyr er Petival, som lindrer ledsmerter hos mange firbenede kæledyr. Det er indeholder mange af de samme indholdsstoffer som flere af produkterne til mennesker, og det er har en beviselig positiv effekt på husdyrs bevægelighed og generelle trivsel.

Petival bruges ofte til katte, hunde og fugle, men kan også bruges til større dyr som f.eks. heste.

Hvor kommer naturmedicin fra?

Urter og planter er blevet brugt som naturmedicin lige så længe, mennesket har gået på to ben. Det er ikke unikt fra et specifikt område men er derimod blevet brugt i både Sydamerika, Afrika og Europa samt Østen. Især Kina har en lang tradition for at bruge natur- og helsemedicin til behandlinger. Flere af planterne og urterne fra traditionel kinesisk medicin bruges også i Wellvitas produkter.

Kina

Traditionel kinesisk naturmedicin har mere end 3.000 år på bagen. Det kan spores helt tilbage til Zhou dynastiet, hvor en håndfuld naturplanter og deres effekt beskrives i forskellige behandlingssituationer. Senere bliver kinesisk naturmedicin udviklet til sin helt egen disciplin, og det kulminerer med 4 bøger, der udgives: Inner Canon of the Yellow Emperor (26 f. v.t.), Yellow Emperor’s Canon of Eighty-One Difficult Issues (år 106), Treatise on Cold Damage Disorders (år 206), and Shennong’s Materia Medica (år 220). Disse klassiske værker danner grundlaget for den første naturmedicin i Kina. En lang række planter, der beskrives i bøgerne, bruges stadig af Wellvita, når der skal udvikles nye helsemidler.

Mens der er forskellige grene af traditionel kinesisk medicin, som f.eks. kinesisk urtemedicin, akupunktur og helbredsøvelser, så er filosofien bag dem den samme. Folk i Vesten er måske mere bekendte med metafysikken bag Yin og Yan, som handler om modsætninger – også helbredsmæssige modsætninger. Yin og Yan kobles sammen med helbredsmæssige yderpunkter, og man skal grundlæggende holde en balance mellem to ekstremer for at leve et godt og sundt liv. Oplever man en ”varm” smerte, skal det – ifølge Yin og Yan – behandles med kolde elementer og vica versa. Det er dog ikke en praksis, der bruges af Wellvita, men det har haft en stor indflydelse på udviklingen af naturmedicin.

En anden grundlæggende teori bag traditionel kinesisk helsemedicin er teorien om de fem elementer. Teorien om de fem elementer beskriver den menneskelige krop og urter sammen med fem jordiske materialer: træ, ild og jord samt metal og vand. F.eks. kan vand repræsentere en nyre, blære, og ører, mens ild kan repræsentere hjertet, tarmene og tungen. Alle organerne er knyttet til et af materialerne ifølge kinesisk tradition, og de kan blive påvirket af de rigtige urter og planter. Denne tankegang har præget naturmedicin i mange tusinde år før vor tid, men i dag er det videnskabelige metoder, der står bag effekten af Wellvitas produkter.

Det lykkedes flere af Kinas tidligste helselæger at undersøge sammenhængen mellem bestemte typer urter og sygdomme. En af grundene til, at det kunne lade sig gøre, var, at kinesiske helbredere navngav urter efter den gavn, de gjorde. F.eks. betyder ”Ginseng”, som bruges i meget af helsemedicinen fra Wellvita, ”essensen af mand”. Derfor blev det også brugt til at behandle en lang række sygdomme, mænd var udsat for. Det bliver blandt andet brugt i Virizil, som afhjælper erektionsproblemer hos mænd.

Samme ideer i europæisk naturmedicin

Den almene lægelig praksis i Europas middelalder nedstammede fra grækerne. Grækerne mente, at universet bestod af fire elementer: ild, luft og vand samt jord. Menneskekroppen var også lavet ud fra disse fire elementer: ilden lavede leveren, luften lavede hjertet, vand lavede hjernen og jorden lavede milten. Og i en bestemt bog fra middelalderen kan man finde mange ligheder til den traditionelle kinesiske naturbehandling med urter og planter. I bogen Causes and Cures fra det 12. århundrede står der: ”Hvis en person ikke kan holde urinen på grund af en kold mave, skal denne person drikke varm vind”. Der findes altså mange af de samme elementer i de tidlige brug af naturmedicin i både øst og vest.

Naturmedicin og Wellvita er dog kommet langt siden da. Selvom den tidlige naturmedicin har grundlagt tankegangen, er der nu videnskabelige undersøgelser bag helsemedicinen fra Wellvita.

Mellem- og Sydamerika

De helt tidlige kulturer i Mellem- og Sydamerika har en lang tradition for at bruge junglen til at kurere sygdomme og forebygge lidelser. Det er især det Aztekiske rige, der blandede viden, religion og magi til at helbrede mennesker. Nogle sygdomme blev anset som værende naturlige og ikke-helbredelige, mens andre lidelser blev behandlet med urter, planter og naturmedicin. Nogle af de urter og planter bliver også brugt af Wellvita i dag.

Forskerne mener, at den første form for medicin, der blev brugt i Mellem- og Sydamerika var naturmedicin. Der findes dog ikke nogen nedskrevne bøger fra før 1522, hvor de spanske Conquistadors erobrede områderne. Man har derfor ikke den samme viden som i Europa eller Kina. Den første bog om aztekernes medicintradition blev skrevet på det originale Nahuatl, som var sproget i de gamle riger. Bogen blev skrevet af Martin de la Cruz og blev senere oversat til latin. Der er dog et reelt problem med selve udgivelsesåret, hvis man gerne vil forstå og undersøge traditionel Mellem- og Sydamerikansk medicinbrug. I 1522 var de oprindelige folkefærd i området allerede blevet udsat for kontakt med Europæerne i ca. 30 år. Derfor antager mange forskere, at bogen, der oprindeligt skulle forklare om traditionel medicinbrug i Latinamerika, allerede var påvirket af Europæisk kultur og viden. Det ændrer dog ikke på, at naturen var den primære kilde til helbredelse for de oprindelige befolkningsgrupper. Wellvita benytter flere Mellem- og Sydamerikanske naturmidler i sine olier, tabletter og pulver.

Selvom både Aztekerne og Inkaerne havde et noget nært romantisk forhold til naturen, havde de alligevel vidt forskellige måder at bruge det til at helbrede og forebygge sygdomme. De mest almindelige helbredsproblemer for Aztekerne relaterede sig til søvn, fordøjelse og parasitter. Derfor fokuserede de fleste af deres naturmidler på at imødekomme disse lidelser. Wellvita har også en række produkter, der hjælper på disse problemer. Aztekerne havde en tendens til at bruge naturmedicin oftere end Inkaerne, selvom sidstnævnte ikke var fremmed for planter og urter til medicinsk brug. Inkaerne brugte mange lignende midler til at mindske smerte, hele sår og endda til at hallucinere. Hallucination blev brugt af shamaner, som dengang blev anset som ypperste medicinske behandlere.

Malurt

Selvom malurt i Europæiske sammenhænge er blevet indtaget for at give en beruset følelse, er det på ingen måde en Europæisk urt. Malurt er blevet brugt i medicinske sammenhænge i Mellem- og Sydamerika i mange århundrede.

Den Mellemamerikanske udgave af malurt blev brugt af Aztekerne som medicin til at behandle ”kolde” sygdomme. Det inkluderede ofte fordøjelsesproblemer som diarré, mavepine og kolik.  Det er en urt, Wellvita overvejer at benytte. Malurt er også blevet brugt til at behandle gigt, og i 1997 fandt man indikationer på, at det også kan behandle Malaria.

Selv i dag bliver linimenter, der er bygget på den Mellemamerikanske Malurt, brugt til at behandle smerter. Malurt indgår dog ikke i Wellvitas produkter.

Fløjlsblomst

I det gamle Aztekerrige blev fløjlsblomst både brugt som et supplement til andre helsemidler og som et selvstændigt naturlægemiddel. Det er en blomst, Wellvita overvejer at benytte i 

kommende produkter. Udover at behandle mange af de samme lidelser som malurt indeholder olien fra blomsten antibiotiske og antimikrobielle elementer, der blandt andet er godt mod E-coli bakterier.

Fløjlsblomst blev dog sjældent brugt, og det blev ofte kun taget i brug, når det gjaldt alvorlige symptomer, fordi Aztekerne mente, at man ”kunne få for meget af det gode”. Det er lidt den samme tankegang, der findes om antibiotika i dag.

Udover at være en kilde til diverse antioxidanter indeholder blomsten alt fra gode fedtsyre til steroider. Derudover kunne selve bladene på blomsten tages af og bruges til te, eller man kunne presse dem og bruge olien til huden.

Wellvita benytter pt. Ikke blomsten.

 

Links til Wellvita

Facebook