Mange har prøvet det at komme hjem fra en travl dag på arbejde, en festlig aften i byen eller en gåtur med hunden og pludselig opdage, at nøglerne til hjemmet er væk. Man står her lige foran sin egen dør og roder både lommer og tasker igennem, og man går måske tilbage til, hvor man var for at se, om man har tabt nøglen der eller på vejen. Men nøglen er ingen steder. Måske er den tabt og blevet samlet op af nogle andre? Måske er den blevet lagt på arbejdet? Måske er det noget helt tredje, der er sket. Uanset hvad er den situation utrolig frustrerende, og det kan for mange også være ret ubehageligt ikke at kunne få adgang til sit eget hjem.

Der er heldigvis en løsning på problemet – nemlig at kontakte en professionel låsesmed.

Når du har kontaktet en låsesmed, går der ikke længe, før han/hun står på din adresse og klar til at komme dig til undsætning. Låsesmeden lukker dig ind. Det anbefales også at få skiftet hele låsen og få lavet et nyt sæt nøgler.

Sådan undgår du, at det sker igen

Det er irriterende at miste sine nøgler, og har man først prøvet det én gang, så vil man gøre meget for at undgå det i fremtiden. En god idé er at have ekstranøgler liggende et andet og sikkert sted fx hos familie og venner, der bor i nærheden. Du kan også have en nøgleboks med kode hængende, så har altid kan komme ind. Sørg derfor for at få lavet et sæt ekstranøgler, så du ikke kommer til at stå i situationen igen, hvor du ikke kan komme ind i dit hus eller lejlighed.

Skulle du miste en af dine nøgler, men kan få adgang til boligen med en ekstranøgle, er det stadig en god idé at overveje at få skiftet låseanlægget, da du ikke ved, hvem der kan have fået fat i dine nøgler.