SØBY Maskinaktieselskab har eksisteret siden 1961 og er en af landbrugets foretrukne samarbejdspartnere. Virksomheden producerer transportanlæg og forskellige løsninger til beluftning, tørring og håndtering af korn og andre afgrøder til Danmark og i udlandet. SØBY er en sand familie virksomhed, der nu er gået i arv til 3. generation.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Viborgvej 306, 7840 Højslev, Danmark

Telefon: +45 97 53 50 33

E-mail: soby@soby.com

Hjemmeside: https://www.soby.com/da/

Virksomhedens baggrund

SØBY Maskinaktieselskab blev grundlagt af tømreren Jens Frantzen i 1961 i den lille by Nr. Søby, som virksomhedens navn stammer fra. SØBY startede som en producent af ikoniske guldfarvede ensilagesiloer til landbruget. I 1970 udvides virksomheden med en ny fabrik på den nuværende adresse i Højslev, der blev benyttet til at producere betonvarer. I 1980’erne begynder virksomheden hovedsageligt at producere produkter i jern, og produktion af blæsere, kædeelevatorer og redlere begynder på fabrikken. I 1993 erhverver SØBY sin første CNC-styrede stansemaskine, hvilket bliver starten på en teknologisk udvikling. Samme år sker det første generationsskifte, hvor Birthe og Frants Frantsen overtager virksomheden fra deres far. I 2015 overtager Frants Fransens to børn ledelsen af virksomheden. Birthe og Svend Clausen leder nu virksomheden sammen med deres far. I 2021 kunne SØBY fejre 60 års jubilæum. Virksomheden har i dag 50 faste medarbejdere og 7 produktionshaller.

Produkter fra SØBY

SØBY Maskinaktieselskab producerer en lang række løsninger til transport og beluftning af korn og andre afgrøder. Her fremhæves tre af virksomhedens produkter. En fuld oversigt over produkter findes her: https://www.soby.com/da/produkter-shop/

Kædeelevatorer benyttes til korntransport i landbruget. En kædeelevator fra SØBY kan leveres i forskellige længder fra 3,6 meter til 18,6 meter. Den kan let tilpasses til forskellige transportanlæg, da den er opbygget i standardelementer. SØBY har mere end 60 års erfaring i produktionen af kornelevatorer.

SØBY producerer en lang række af blæsere til landbruget. Lagring af højværdiafgrøder kræver en styring af fugt og temperaturniveauer, da man vil undgå toksiner og varmeudvikling. SØBY producerer både blæsere til korntørring og beluftning af højværdiafgrøder, som begge har den holdbarhed og energieffektivitet, som landbruget efterspørger.

  • Kornkanon

Kornkanoner anvendes i landbruget til at transportere korn og forskellige formalede produkter. Den er en kædetransportør, der særlig bruges, når kornet skal transporteres fra og til en kornvogn. SØBYs kornkanoner kan let flyttes, da de har et lavt tyngdepunkt og og et solidt kørehjul.

Disse brancher bruger produkter fra SØBY Maskinaktieselskab

SØBY Maskinaktieselskab producerer løsninger til mange dele af landbrugssektoren i indland og udland. Det er dog særligt i produktionen af korn, hvor SØBY er blandt de førende samarbejdspartnere.