Dansk Boligforsikring tilbyder Danmarks mest dækkende og bedste ejerskifteforsikringer. Vi er med dig hele vejen, når du skal sikre dig mod uforudsete udgifter i forbindelse med et huskøb elle -salg. Vores erfarne og kompetente medarbejdere har over 15 års erfaring i branchen, og vi garanterer dig professionel rådgivning hver gang. Siden 2002 har vi rustet danskerne mod gamle el-installationer og dårligt udført håndværkerarbejde, og med en ejerskifteforsikring sørger vi for, at dit drømmehus ikke pludselig bliver til et boligmareridt.

Dansk Boligforsikring – Forsikringer

Siden etablering i 2001/02 har Dansk Boligforsikring haft en vision om at være danskernes førende udbyder af boligforsikringer. Selskabet tilbyder to former for forsikringsprodukter: ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring. Sidstnævnte er generelt et populært produkt, selvom det ikke er lovpligtigt. Men de fleste vil gerne investere i en form for sikkerhed, når de flytter ind i et nyt hus. Ejerskifteforsikringen kommer da også ca. i spil i hver femte hushandel, så det er ikke så mærkeligt, at det er et populært produkt. Dansk Boligforsikring vil gerne kunne vejlede kunderne – samt potentielle kunder – bedst muligt. Og i den henseende anses det som en fordel, at de er et såkaldt nicheselskab, hvilket betyder, at de udelukkende beskæftiger sig med boligområdet. På den måde er samtlige ansatte “eksperter” på hver deres felt, men inden for den overordnede ramme “boligforsikringer”.

Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er din garanti mod alvorlige skader på og i dit nye hjem, der ikke er blevet opdaget eller fremgår i tilstands- eller elinstallationsrapporten. En ejerskifteforsikring fra Dansk Boligforsikring kan derfor befri dig og din familie fra enorme ekstraomkostninger, når papirerne på drømmeboligen underskrives. En Ejerskifteforsikring fra Dansk Boligforsikring giver dig blandt andet:

  • Tryghed når du køber hus – hvad enten du er førstegangskøber eller nyder pensionstilværelsen
  • Selvrisiko på 5.000 – et af landets billigste
  • Sikkerhed og professionel hjælp ved forkerte eller ulovlige installationer i ejendommen – et af landets mest dækkende
  • Gælder minimum 5 år
  • Kompetent kundeservice der hjælper dig med alle dine spørgsmål

Læs mere om ejerskifteforsikringer hos Dansk Boligforsikring her

Sælgeransvarsforsikring

Som sælger, kan du drages til ansvar for en række elementer i op til 10 år efter, du har solgt dit hus eller ejendom. Det drejer sig blandt andet om bygningsindretninger eller stikledninger, der er ulovligt installeret. Dansk Boligforsikring tilbyder alle hussælgere en attraktiv sælgeransvarsforsikring, så potentielle enorme omkostninger ikke skal hænge over hovedet 10 år efter, boligen er solgt.

Læs mere om sælgeransvarsforsikringer her

Dansk Boligforsikring: derfor kan det være en fordel med ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring

En ejerskifteforsikring eller sælgeransvarsforsikring fra Dansk Boligforsikring sikrer dig og din familie, når I køber eller sælger en ejendom. Det kan nemlig være en dyr fornøjelse, hvis ens boligkøb eller –salg ikke er forsikret, og i værste tilfælde kan det ændre boligdrømmen til et mareridt. Ved overdragelse af boliger er det ikke unormalt, at køber bliver gjort opmærksom på fejl og mangler efter, at handelen er gået igennem. Derfor kan du – som helt ny husejer – sidde med en meget stor ekstraomkostning, de færreste husejer har råd til at betale. Med en ejerskifteforsikring fra Dansk Boligforsikring er du sikret imod sådanne skjulte og uforudsete udgifter, og du og din familie kan føle jer trygge og sikre i jeres nye hjem med Dansk Boligforsikring i ryggen.

Hvad skal du ifølge Dansk Boligforsikring være opmærksom på, når du tegner ejerskifteforsikring?

Når du skal tegne en ejerskifteforsikring, er det essentielt, at du laver en grundig research. På den måde er du mere sikker på at vælge et selskab, som du føler dig tryg ved i sidste ende. Du behøver ikke nødvendigvis tage det første og det bedste. Dansk Boligforsikring råder dig til, at du undersøger, hvad forsikringen koster hos forskellige selskaber, samt om der er forskel i dækning og betingelser. I udgangspunktet vil dækningen være den samme, da der er lovmæssige krav til dette. Det gælder dog kun standardforsikringen. Hvis du vælger en udvidet ejerskifteforsikring, vil der være afvigelser i dækningen. Med det sagt skal du selvfølgelig også beslutte, om du skal have en normal eller en udvidet.

I forhold til at vælge selskab, er der nogle punkter, du som forbruger helst skal kunne nikke ja til. Det anbefaler vi hvert fald hos Dansk Boligforsikring. Disse punker handler om, hvorvidt det pågældende selskab er medlem af Ankenævnet, Forsikring og Pension og Garantifonden for Skadesforsikringsselskaber.

Grunden til, at du skal kigge efter disse ting, er, at det lægger nogle standarder for, hvordan selskabet kan ‘opføre sig’. Du skal også være opmærksom på, om forsikringsselskabet er dansk eller udenlandsk. Det er IKKE dansk blot fordi, at det er repræsenteret ved et dansk agentur. Hvis du skulle ende ud i en klage, som bliver til en retssag, bliver forholdene meget kringlede ved udenlandske selskaber.

Se videoen om, hvordan du sikrer din hushandel

Hvordan anmelder jeg en skade hos Dansk Boligforsikring?

Hvis du har en forsikring hos Dansk Boligforsikring – hvad enten det er en ejerskifteforsikring eller sælgeransvarsforsikring – skal du anmelde skaden skriftligt, så snart den opdages.

Du kan altid ringe til Dansk Boligforsikrings kundeservice, hvis du har spørgsmål eller gerne vil have uddybende informationer vedrørende anmeldelsesprocessen. HUSK! Du kan ikke anmelde en skade over telefonen – den skal indgives skriftligt. Der dækkes kun skader, som er sket efter overtagelsesdatoen, og det er en god idé at tjekke, om dine almindelige husforsikringer dækker skaden.

Når du anmelder skaden, skal du indsende forskellige former for information. Det inkluderer blandt andet:

  • Købsaftale
  • Energimærke
  • Fotos af skaden, hvis det er muligt

Når Dansk Boligforsikring har modtaget al relevant information vedrørende skadeanmeldesen, vil sagen overdrages til en af forsikringsselskabets erfarne sagsbehandlere.

Vejledning og gode råd

Dansk Boligforsikring står altid klar til at hjælpe dig med alle de spørgsmål, du måtte have. Hvad enten det drejer sig om de forskellige forsikringer og deres dækninger til skadeanmeldelsesprocessen, så har Dansk Boligforsikring altid professionelle og kompetente medarbejdere klar til at assistere dig.

Hos Dansk Boligforsikring findes der ingen forkerte spørgsmål. Vi ved, at forsikringsbranchen er kompliceret for den almindelige dansker – derfor har vi specialiseret os i at gøre det enkelt og nemt for dig, når du ringer eller besøger vores hjemmeside. Vi har forsøgt at liste relevant information op på vores hjemmesiden i form af blandt andet forsikringsbetingelser, videoer og FAQ. Men vi ved også, at en ting som forsikringsbetingelser kan være rigtig svær og tung at læse, når man ikke er inde i den juridiske del af branchen. Sproget er meget tungt og kan være kringlet at læse. Netop derfor tilbyder vi altid vores hjælp, hvis du pludselig står og bliver mere forvirret end klog, når du læser vores information.

Bliv klogere på din dækning

Dansk Boligforsikring ved godt, at dækningen på ejerskifteforsikringen kan være svær at finde ud af. Det gælder især for forbrugere, som ikke nødvendigvis har forudsætningerne for at forstå det juridiske sprog, der er kendetegnende for forsikringsbetingelserne. Det kan godt være kringlet at forstå, hvorfor det gælder om at sætte rigeligt med tid af til at nærlæse dem. Hos Dansk Boligforsikring forsøger man løbende at forbedre kommunikationen til kunderne – især på dækningsområdet. På den måde reducerer man risikoen for skuffede kunder, som potentielt har følelsen af, at deres forventninger til ejerskifteforsikringen ikke har levet op til virkeligheden.

For at blive klogere på dækningen kan du med fordel kigge nærmere på konkrete skader. Dansk Boligforsikring har – for at hjælpe forbrugeren – udformet to videoer, hvor en byggekonsulent vurderer to forskellige skader. Den ene drejer sig om fugt i kælderen, og den anden drejer sig om vandindtrængen i tagkonstruktionen.

I videoen kan du høre Lars fortælle om skaden, og hvad han vurderer den til. Som kunde kan det hjælpe dig med et få en bedre forståelse for dækningen. Ønsker du at se videoen med fugt i kælder, kan du besøge Dansk Boligforsikrings youtube-kanal.

Har du brug for en tilstandsrapport?

Mange danske boligkøbere og -sælgere er i tvivl, om hvorvidt de skal have en tilstandsrapport. Og det kan ofte være svært at finde ud af, hvorfor man skal bruge ekstra ressourcer på en rapport, der ikke er en garanti på. Men det kan i langt det fleste tilfælde godt betale sig at bestille en tilstandsrapport, hvis man vil undgå store økonomiske udgifter i fremtiden – det kan du læse mere om her.  En tilstandsrapport kan nemlig give et billede over, hvor slemt ens husstand er i, og om det kan betale sig at købe eller sælge på nuværende tidspunkt. Mange købere forlanger desuden en tilstandsrapport, før de tør at takke ja til en bolig. Ellers har de ikke nogen dokumentation over, hvor god eller dårlig stand, huset er i. Du kan altid kontakte Dansk Boligforsikring, hvis du vil have hjælp til en tilstandsrapport. Vores samarbejdspartnere har ekspertise inden for området.

Tilstandsrapporten er del af huseftersynsordningen

Inden huseftersynsordningen trådte i kraft, havde sælger et ansvar i en bolighandel, som i sidste ende kunne ende med at koste mange penge. Hvis køberen af en bolig flyttede ind og efterfølgende opdagede, at der var nogle skader til stede i boligen, som var opstået dengang, sælger boede der, var sidstnævnte ansvarlig. Det kunne selvsagt blive en dyr affære, hvis der var tale om en omfangsrig skade. Derfor indførte man en ordning, som skulle sikre en større tryghed til både køber og sælger i en bolighandel. For sælger betød det, at han eller hun kunne blive fritaget for den sædvanlige 10-års periode med ansvar. Og for køber betød det, at man nu kunne tegne en ejerskifteforsikring, som netop skulle dække de skader, som tidligere måtte “videregives” til sælgers regning.

Det, som huseftersynsordningen indebærer, er primært tre ting: udarbejdelse af tilstandsrapport og elinstallationsrapport, indhentning af tilbud på ejerskifteforsikring og tilbud om at betale halvdelen af præmien (skriftligt til køber). Det er sælger, der skal sørge for at gøre disse ting, hvis han/hun ønsker at benytte ordningen. Det er også kun, hvis sælger benytter ordningen, at en ejerskifteforsikring kan tegnes. I udgangspunktet anbefaler Dansk Boligforsikring, at huseftersynsordningen anvendes.

Få gode råd på Dansk Boligforsikrings blog

Dansk Boligforsikring har en blog, hvor du kan finde masser af relevant information – både til dig, der er boligejer, men også til dig, som forventer at være det på et tidspunkt. Der opdateres hyppigt med indlæg, som kredser om relevante emner. Emnerne handler om både køb af forsikringer, men handler også om mere praktiske og håndgribelige ting, som eksempelvis hvordan man holder sin bolig ved lige. Hvis du tager et kig på Dansk Boligforsikrings blog, vil du finde gode råd omkring, hvordan du reparerer revner i dit hus, hvordan du tjekker, om dit tag er utæt, hvordan du sparer på energien i boligen og meget mere. Der er således gode tips at finde, hvis du vil tage bedre hånd om din bolig og være på forkanten med eventuelle problemer.

Bliv klogere på statistik med Dansk Boligforsikring

Med sine mere end 15 års specialerfaring inden for ejerskifteforsikringer, har Dansk Boligforsikring sideløbende opbygget en dybdegående viden om det danske boligmarked. Den viden deler de ud af på deres hjemmeside, hvor de løbende stiller skarpt på tal og statistik, der giver indblik i boligmarkedets udvikling.

Dansk Boligforsikring på de sociale medier

Dansk Boligforsikring har – udover deres blog – også flere andre kanaler og platforme, hvor de hyppigt deler ud af deres viden. De er aktive på både de store medier som LinkedIn og Facebook. Ligesom på bloggen kan du også på de sociale kanaler følge med i, hvilke tendenser der er inden for boligmarkedet, og hvilke nyheder der er i virksomheden selv.

Følg Dansk Boligforsikring på de sociale medier

Dansk Boligforsikring er aktiv på flere forskellige sociale medier, så alle kan følge dem, uanset hvilket medie folk foretrækker. Det kan du også. Vi har lavet en liste over de steder, hvor Dansk Boligforsikring er til stede her:

På Dansk Boligforsikrings YouTube-kanal kan du blandt andet se denne video, der forklarer sælgeransvarsforsikringer:

Dansk Boligforsikring | Sælgeransvarsforsikringer

Job i Dansk Boligforsikring

Dansk Boligforsikring har i omegnen af 120 medarbejdere, og måske går du selv og drømmer om en karriere inden for boligbranchen. De leder jævnligt efternye talenter, som kan løfte virksomheden og yde den gode kundeservice samtidigt med, at det faglige niveau selvfølgelig skal være helt i top. Der er mange forskellige stillinger at søge hos Dansk Boligforsikring; alt fra jurist til konsulent og alt derind imellem. Det vil sige, at hvis du eksempelvis har interesse for at besigtige byggeskader eller vurdere juridiske sager i boligbranchen, så er der måske plads til dig på holdet! Stillinger dækker selvfølgelig også en masse andet, hvorfor du med fordel kan holde øje med Dansk Boligforsikrings jobside. Her vil der løbende blive opdateret, hvis der skulle dukke nye stillingsopslag op.

Alternativt kan du sende en uopfordret ansøgning – sammen med CV – afsted. Her skal du blot fortælle kort, hvad du gerne vil beskæftige dig med, og hvordan du kan bidrage til netop dette. I så fald du vælger at sende en ansøgning, vil Dansk Boligforsikring gemme den i en database, som bliver gennemgået, inden ledige stillinger slås op.

Dansk Boligforsikring - Gode råd til huskøb
Dansk Boligforsikring – Gode råd til huskøb

Læs meget mere om Dansk Boligforsikring på deres hjemmeside